Belangrijk bericht i.v.m. het Corona-virus

Vanwege de officiële richtlijnen rondom het Corona-virus kan het zijn dat de pvp minder aanwezig is in de ggz-instellingen.
U kunt uw pvp het best telefonisch of per e-mail bereiken. Wij proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk in stand te houden.

Meer nieuws leest u op de pagina actueel.


Vanaf 1 januari 2020 wordt verplichte zorg in de ggz geregeld via de Wet verplichte ggz, deze vervangt de Wet Bopz. 

 

Let op! Heeft u voor 1 januari 2020 een Rechterlijke Machtiging (RM) of een IBS opgelegd gekregen of was u vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling en heeft u vragen over uw rechten of een klacht?  Gebruik dan de optie Bopz rechtsonder om meer te lezen over uw rechten onder de Bopz.  

Bent u na 1 januari 2020 vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling, heeft u te maken met verplichte zorg of wordt er voor u een Zorgmachtiging of Crisismaatregel aangevraagd? Blijf dan op de huidige pagina voor informatie over uw rechten onder de Wvggz.  

De informatie op de Wvggz pagina's wordt in de loop van 2020 verder aangevuld. Staat de informatie die u zoekt er (nog) niet bij, neem dan contact op met uw patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Wie dat is, kunt u hier vinden. 

Uw keuze wordt bewaard, zodat we u passende informatie kunnen bieden.
U kunt uw keuze altijd aanpassen, klik daarvoor op de link rechtsonder.  

Overzicht medewerkers

Pvp'en

Wilt u weten welke pvp dienst heeft in de instelling waar u behandelt wordt? Klik dan hier of kijk op de posters of folders die
op de afdeling liggen. Ziet u de posters of folders niet, vraag het dan aan de receptie van de instelling of bel naar de Helpdesk-pvp
op 0900 - 444 8888.

Wordt u vanuit huis behandeld, bel dan met vragen en klachten naar de Helpdesk-pvp op 0900 - 444 888. Mailen kan ook via helpdesk@pvp.nl


Bestuur en managementteam

De dagelijkse leiding van de Stichting PVP is in handen van een managementteam. Dit bestaat uit acht leidinggevenden:
  • De directeur-bestuurder: Nannie Flim. Zij is verantwoordelijk voor het beleid en de activiteiten van de Stichting PVP en onderhoudt contacten met ministeries, andere organisaties, de politiek en de pers.
  • Vijf managers: Hans Hiltemann, Yeter Tan, André de Mol en Annemieke de Rooij. Zij geven leiding aan de pvp’en, speciale projecten, managen de ICT en onderhouden contacten met de instellingen.
  • Het hoofd van de juridische afdeling: mr. drs. Ton-Peter Widdershoven. Hij stuurt een team van juristen aan.
  • De controller: drs. Mariska Costeris, CPC. Zij is daarnaast voorzitter van het kwaliteitsteam en adviserend lid van het MT.
Wilt u contact opnemen met één van hen, mail dan naar secretariaat@pvp.nl of bel met 030-2718353.

Juridische afdeling

Dhr. mr. dr. Sander Welie - Jurist
Mw. drs. Caroliena. van den Bos - Juridisch medewerker
Mw. mr. Ada. Blok – Jurist


Stafmedewerkers

Mw. Sandra de Rooij - Bestuurssecretaris
Mw. Shirley Peek- Hoofd secretariaat
Mw. Hellen Köhler - Communicatie adviseur
Mw. Heleen van Koeven - Onderzoek en registratie
Mw. Jennelien Nielsen - P&O adviseur
 

Secretariaat/ administratie

Mw. Sophie Dinkla - Secretariaat
Mw. Marleen van Lievenoogen - Secretariaat
Mw. Sharon Degener - Secretariaat
Mw. Chantal Warmerdam - Financieel administratief medewerker

 

Beloningsbeleid

Het beloningsbeleid van de Stichting Patiënten Vertrouwenspersoon voldoet aan de normen van de cao GGZ en – voor wat betreft bestuurder en toezichthouders – de Wet Normering Topinkomens. PRINT DEZE INFORMATIE