Belangrijk bericht i.v.m. het Corona-virus
 

Vanwege de officiële richtlijnen rondom het Corona-virus kan het zijn dat de pvp minder aanwezig is in de ggz-instellingen.
U kunt uw pvp het best telefonisch of per e-mail bereiken. Wij proberen onze dienstverlening zo goed mogelijk in stand te houden.


Meer nieuws leest u op de pagina actueel.


Vanaf 1 januari 2020 wordt verplichte zorg in de ggz geregeld via de Wet verplichte ggz, deze vervangt de Wet Bopz. 

 

Let op! Heeft u voor 1 januari 2020 een Rechterlijke Machtiging (RM) of een IBS opgelegd gekregen of was u vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling en heeft u vragen over uw rechten of een klacht?  Gebruik dan de optie Bopz rechtsonder om meer te lezen over uw rechten onder de Bopz.  

Bent u na 1 januari 2020 vrijwillig opgenomen in een ggz-instelling, heeft u te maken met verplichte zorg of wordt er voor u een Zorgmachtiging of Crisismaatregel aangevraagd? Blijf dan op de huidige pagina voor informatie over uw rechten onder de Wvggz.  

De informatie op de Wvggz pagina's wordt in de loop van 2020 verder aangevuld. Staat de informatie die u zoekt er (nog) niet bij, neem dan contact op met uw patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Wie dat is, kunt u hier vinden. 

Uw keuze wordt bewaard, zodat we u passende informatie kunnen bieden.
U kunt uw keuze altijd aanpassen, klik daarvoor op de link rechtsonder.  

Minder informatie

Hoe kan de pvp mij ondersteunen bij een zorgmachtiging?

 
Hoe kan de pvp u ondersteunen als er een zorgmachtiging wordt aangevraagd?
De pvp kent uw rechten. De pvp kan u vertellen hoe u een zorgmachtiging kunt krijgen en wat uw rechten zijn. De pvp kan u ondersteunen bij het gesprek met de zorgverantwoordelijke over de zorgkaart.
 

Wat kan de pvp voor mij doen als ik een zorgmachtiging heb?
De pvp kent uw rechten. Krijgt u verplichte zorg op grond van de zorgmachtiging, dan kan de pvp u adviseren en samen met u kijken wat u kunt doen. Bijvoorbeeld als u het niet eens bent met de (gedwongen) medicatie of met de separatie. De pvp kan samen met u gaan praten met zorgverleners of u ondersteunen bij het indienen van een klacht bij de klachtencommissie.
 

Hoe kom ik in contact met een pvp als  ze mij een zorgmachtiging willen geven?
Zodra u van de geneesheer-directeur hoort dat er een zorgmachtiging voor u voorbereidt wordt, kunt u de geneesheer-directeur toestemming geven om uw contactgegevens door te geven aan de Stichting PVP.
Een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) zal dan contact met u opnemen.

U kunt ook zelf contact opnemen met de pvp (Helpdesk: 0900 - 444 8888 of via helpdesk@pvp.nl)
 
  PRINT DEZE INFORMATIE