Plan van aanpak

 
Wat is een plan van aanpak?

Er wordt een zorgmachtiging voor u voorbereid. Dat betekent dat u verplicht zorg kunt krijgen. Om dit te voorkomen kunt u een plan van aanpak opstellen. In dit plan van aanpak kunt u schrijven hoe volgens u verplichte zorg kan worden voorkomen.

Als u een plan van aanpak op wilt stellen, moet u dit schriftelijk laten weten aan de geneesheer-directeur. Dit moet binnen drie dagen nadat u bent geïnformeerd over de voorbereiding van de zorgmachtiging.

Als de geneesheer-directeur het goed vindt dat u een plan van aanpak maakt, dan kunt u twee weken de tijd krijgen om dit op te stellen. In deze twee weken wordt de voorbereiding voor een zorgmachtiging tijdelijk stopgezet.

Hier kunt u uitgebereide informatie over het plan van aanpak downloaden. 

Voor het maken van een plan van aanpak is een format beschikbaar, daar kunt u gebruik van maken maar dat hoeft niet. 

Het plan van aanpak is bedoeld om te kijken wat u samen met de mensen om u heen kunt doen om geen verplichte zorg te krijgen. Daarom maakt u het met vrienden of familie, en niet met de pati├źntenvertrouwenspersoon (pvp). 

Wat kan de pvp wel doen:

  • De pvp kan uitleggen wat een plan van aanpak is.
  • De pvp kan je een invul-voorbeeld geven van het plan van aanpak.
  • En een stuk met uitleg over alle vragen die u moet invullen.
  • Kunt u niet vinden hoe u de geneesheer-directeur moet bereiken? Of weet u niet hoe u het plan op moet sturen? Vraag het aan de pvp. 
  • Heeft u je niet genoeg hulp bij het invullen? Sommige ggz instellingen hebben afgesproken dat  ervaringsdeskundigen of andere mensen mee kunnen helpen. De pvp kan dat uitzoeken voor u.


Meer informatie over het voorkomen van verplichte zorg leest u in de pvp-krant.

 

PRINT DEZE INFORMATIE